Wat dekt een WA-verzekering en heb je er genoeg aan?

02 Jun 2023

Wat dekt een WA-verzekering en heb je er genoeg aan?

Een WA verzekering is een veel voorkomende verzekering voor motorvoertuigen. Het is een soort basisdekking die bijna altijd verplicht is. Maar wat dekt deze verzekering precies en heb je er genoeg aan? In dit artikel zullen we deze en andere vragen beantwoorden.

Wat is een WA-verzekering en wat dekt deze?

Een WA verzekering is een verzekering die verplicht is voor alle voertuigen die op de weg rijden. De WA verzekering staat voor 'Wettelijke Aansprakelijkheid'. Deze verzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt door een motorvoertuig aan een ander persoon of aan hun eigendom.

De WA verzekering dekt dus de schade die u veroorzaakt, maar niet de schade die aan uw eigen motorvoertuig wordt toegebracht. Dit is waar een aanvullende verzekering voor nodig is om dekking te verkrijgen voor schade aan uw eigen voertuig.

Hoeveel dekking heb ik nodig?

Het is belangrijk om te weten hoeveel dekking je nodig hebt voor je motorvoertuig. Er zijn verschillende niveaus van dekking die je kunt kiezen, afhankelijk van je budget.

Als je een nieuw motorvoertuig hebt, is het aan te raden een volledige dekking te krijgen. Deze dekking dekt niet alleen schade aan een ander persoon of eigendom, maar ook schade aan uw eigen voertuig.

Als je een ouder motorvoertuig hebt, is het aan te raden om alleen een WA verzekering te krijgen. Deze verzekering dekt alleen schade aan een ander persoon of eigendom. In dit geval heb je geen verdere dekking nodig.

Wat als ik niet voldoende dekking heb?

Als je onvoldoende dekking hebt, ben je persoonlijk aansprakelijk voor de schade die je veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om de juiste dekking te hebben voor je motorvoertuig. Als je de schade van een ongeval moet betalen, kan dit duur uitpakken.

Conclusie

Een WA verzekering is een verplichte verzekering voor motorvoertuigen. Deze verzekering dekt schade die aan een ander persoon of eigendom wordt toegebracht als gevolg van een ongeval. Om ervoor te zorgen dat je voldoende dekking hebt, is het belangrijk om te bepalen of je een volledige dekking of alleen een WA verzekering nodig hebt. Als je onvoldoende dekking hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor de schade die je veroorzaakt.