Belangrijke auto-evenementen in 2023: Zet ze in je agenda!

02 Jun 2023

Belangrijke auto-evenementen in 2023: Zet ze in je agenda!

Zodra het jaar 2023 in zicht komt, wordt er door autoliefhebbers al enthousiast gespeculeerd over welke evenementen en auto-manifestaties ze in de komende periode kunnen verwachten. Of je nu in Europa, Azië of de VS woont, er zijn overal op de wereld belangrijke auto-evenementen die je niet mag missen. Hieronder vind je een lijst met de meest opwindende auto-evenementen die plaatsvinden in 2023. Zet ze in je agenda!

Goodwood festival of speed ​​(UK)

Het Goodwood Festival of Speed ​​is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in het Engelse graafschap West Sussex. Het is een van de meest populaire autoshows in Groot-Brittannië en het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het festival heeft een leuke, informele sfeer en is de perfecte plek om de nieuwste auto's, motorfietsen en andere voertuigen uit te proberen. Bezoekers kunnen ook genieten van live muziek, entertainment en lekker eten. In 2023 vindt het Goodwood Festival of Speed ​​plaats van 23-25 juni.

New york international auto show (Verenigde Staten)

De New York International Auto Show is 's werelds oudste en grootste autoshow. Het evenement vindt jaarlijks plaats op de Jacob K. Javits Convention Center in Manhattan. Bezoekers krijgen de kans om de laatste modellen van hun favoriete automerken te bekijken, waaronder Audi, BMW, Ford, Honda, Hyundai, Mercedes, Volkswagen en vele anderen. De New York International Auto Show vindt plaats van 25 maart tot 3 april.

Tokyo auto salon (Japan)

De Tokyo Auto Salon is een jaarlijks autofestival dat plaatsvindt in Japan. Het evenement trekt autoliefhebbers uit de hele wereld met zijn buitengewone collectie aan luxe, sportieve en high-performance auto's. Naast het bekijken van auto's kunnen bezoekers ook genieten van live muziek, races en leuke winkelpromoties. Het Tokyo Auto Salon vindt plaats van 15-17 januari.

Essen motor show (Duitsland)

De Essen Motor Show is een van de meest opwindende autoshows in Europa. Het evenement is gericht op tuners, modifyers en andere autoliefhebbers en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan raceauto's, motorfietsen, off-road voertuigen, hot rods, klassieke auto's en veel meer. Het Essen Motor Show vindt plaats van 2-11 december.

Retromobile (Frankrijk)

Retromobile is een jaarlijks terugkerend autofestival dat plaatsvindt in Parijs. Het evenement biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de klassieke auto's, motorfietsen en andere voertuigen uit het verleden. Bezoekers kunnen ook kennis maken met de nieuwste producten en technologieën in de autowereld en kunnen genieten van een verscheidenheid aan leuke activiteiten. Retromobile vindt plaats van 8-12 februari.

Los Angeles auto show (Verenigde Staten)

De Los Angeles Auto Show is een jaarlijks terugkerend evenement dat doorgaans plaatsvindt in de maand november. Het evenement biedt bezoekers de kans om de nieuwste auto's en technologieën van toonaangevende automerken te bekijken. Naast het bekijken van auto's kunnen bezoekers ook genieten van verschillende leuke activiteiten, waaronder live muziek, speciale presentaties en ook autoraces. In 2023 vindt de Los Angeles Auto Show plaats van 2-11 december.

Conclusie

Er zijn in 2023 tal van interessante auto-evenementen die je niet mag missen. Of je nu in Groot-Brittannië, de VS, Japan of Frankrijk woont, er is altijd een evenement bij jou in de buurt. Van het Goodwood Festival of Speed ​​in Engeland tot de Tokyo Auto Salon in Japan, er is voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je je kalender vastzet voor deze geweldige auto-evenementen in 2023!